Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ TRAINING 2018

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ένα εισαγωγικό σεμινάριο τριών ημερών

Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε:

Τι με κινητοποιεί να πάρω θέση μέσα στους καιρούς του χάους, της πολυπλοκότητας και της κατάρρευσης;

 

Δεν καθόμαστε σε ένα ψηλό άλογο πάνοπλοι, έτοιμοι να οπλίσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε η παρουσία της λογικής. Και γι ‘αυτό, πρέπει να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες.

-Margaret Wheatley-

 

Ποιος καλούμαι να είμαι αυτή τη χρονική στιγμή; Αντιμέτωποι με τόσο μεγάλες αλλαγές, πόλωση και ένα αβέβαιο μέλλον, αναγνωρίζουμε πλέον οτι βρισκόμαστε σε κρίση. Στην ελληνική γλώσσα, η λέξη αυτή ερμηνεύεται και ως «η νοητική ενέργεια που οδηγεί σε μια απόφαση ή επιλογή». Υποχωρούμε και προσκολλούμαστε μόνο εκεί που αισθανόμαστε άνετα ή ανακαλύπτουμε τρόπους να ανταποκριθούμε στο αναδυόμενο χάος και κατάρρευση; Αυτή είναι η στιγμή που μας ζητείται να πάρουμε θέση στη ζωή μας και τον κόσμο, ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε.

Εδώ στην Ελλάδα, ένα νέο σύστημα γεννιέται μέσα στο παλιό. Τα πολλαπλά επίπεδα κρίσης τα τελευταία 8 χρόνια καλλιέργησαν ένα γόνιμο έδαφος για εφαρμογή, περνώντας από τις διαμαρτυρίες στη δημιουργία «πρωτοτύπων». Μετά από χρόνια προετοιμασίας και ένα αυτο-οργανωμένο κίνημα στην πλατεία Συντάγματος το 2010, συνεχίσαμε καλλιεργώντας μικρά αλλά ορατά «πρωτότυπα» στις γειτονιές μας. Οι πρωτοβουλίες αυτές, εμπνευσμένες  από τους πολίτες και τις λαϊκές δράσεις, βασίζονται στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και συνεχίζουν να αναπτύσσονται με αξιοσημείωτο τρόπο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η πορεία εξέλιξης τους είναι ακόμα δύσκολο να διακριθεί, καθώς η λιτότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί. Εντούτοις, αυτοί οι  τρυφεροί «σπόροι» διατηρούν το δυναμικό τους.

Αυτή η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην Τέχνη της Συμμετοχικής Ηγεσίας εν μέσω κατάρρευσης, χάους και πολυπλοκότητας. Επιθυμούμε να μοιραστούμε αυτό που έχουμε μάθει τα τελευταία οκτώ χρόνια από τη δράση μας στο ελληνικό πλαίσιο. Ως ομάδα, η AoH-Athens συνέλεξε και συνέλαβε μέχρι σήμερα ένα σύνολο γνώσεων για το πώς συντονίζουμε όταν δεν υπάρχουν σημεία προσανατολισμού και κατά τη διάρκεια δύσκολων μεταβάσεων ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

Σας περιμένουμε!

Θα θέλαμε να καλέσουμε άτομα που ζουν σε ένα τέτοιο πλαίσιο ή/και συντονίζουν πρωτοβουλίες και δράσεις.

Εσάς που εργάζεστε σε μια οικογενειακή επιχείρηση, είστε δημόσιος υπάλληλος, διαχειρίζεστε μια επιχείρηση, είστε δάσκαλος, ακαδημαϊκός, ακτιβιστής ή γονέας ή μετατρέπετε μια καλή ιδέα σε κοινωνική καινοτομία ή ακόμη και εσάς που δεν είστε σίγουροι πώς να αποκαλέσετε αυτό που κάνετε ή  ονειρεύεστε να κάνετε. Σας καλωσορίζουμε!

Ελάτε με την περιέργειά σας και τη λαχτάρα να μάθετε τι σας κινεί για να πάρετε τη θέση σας ως ηγέτης κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του χάους, της πολυπλοκότητας και της κατάρρευσης. Ελάτε με τις πρωτοβουλίες σας, για να μάθετε και να ξε-μάθετε. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε, να παίξετε και να εξασκηθείτε ως συμμετοχικός ηγέτης, κάποιος που ξέρει πώς να θέσει τις σωστές ερωτήσεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι άλλοι να συμμετάσχουν στην αναζήτηση. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε μαζί νέες λύσεις, να υποστηρίξετε εναλλακτικές μορφές ηγεσίας και να μάθετε με ενθουσιασμό μέσα από την επιτυχία και την αποτυχία.

θα ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ, θα ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ

και θα ΜΑΘΟΥΜΕ στην πράξη

Πως γίνεται ο σχεδιασμός διαδικασιών, οι οποίες οδηγούν σε καινοτόμες λύσεις (design participatory processes)
Πως είναι δυνατόν να υπάρξει μεγαλύτερο αντίκτυπο μέσα από τη συνεργασία (more impact through collaboration)
Μοντέλα που βοηθούν τον τρόπο εργασίας όταν υπάρχει πολυπλοκότητα (models to work with when faced with complexity)
Εργαλεία και Μεθόδους για το πως μία ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων μπορεί να εμπλακεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ανακαλυφθούν καινοτόμες λύσεις (Tools and Methods for new solutions)
Μια νέα οπτική για το πώς μπορεί να παραχθεί έργο μέσα από τη συνεργασία, την πολυπλοκότητα, τις συγκρούσεις και την εμφάνιση νέων προκλήσεων.

 

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

ΚΟΣΤΟΣ

200 € για φοιτητές

350 € για ελεύθερους επαγγελματίες, ΜΚΟ / Κοινωνικές Επιχειρήσεις

750 € για υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Προσφέρουμε υποτροφίες μέσα από το πρόγραμμα “Shared Tuition”. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε με υποτροφία παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  ΛΗΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΗΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Έναρξη: 10 π.μ | Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Λήξη: 5 μ.μ | Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο contact[at]aoh-athens[dot]gr

 ΛΗΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Impact HUB Athens – Καραϊσκάκη 28, 105 54, Αθήνα 
Πλησιέστεροι σταθμοί μετρό/ ΗΣΑΠ: Μοναστηράκι

Back to Top